در نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی، جامعۀ روحانیت مبارز و حزب جمهوری اسلامی تصمیم گرفته بودند دو لیست جداگانه بدهند. دلیلاش هم این بود که به دلیل یکسری افکار منفی در بعضی از اعضای جامعۀ روحانیت و نیز عناصر غیر روحانی حزب جمهوری، بین این دو نهاد مهم شکاف ایجاد شده بود. شهید شاهآبادی بسیار […]
در نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی، جامعۀ روحانیت مبارز و حزب جمهوری اسلامی تصمیم گرفته بودند دو لیست جداگانه بدهند. دلیلاش هم این بود که به دلیل یکسری افکار منفی در بعضی از اعضای جامعۀ روحانیت و نیز عناصر غیر روحانی حزب جمهوری، بین این دو نهاد مهم شکاف ایجاد شده بود.
شهید شاهآبادی بسیار تلاش کردند این اتفاق نیفتد. پدر خیلی رنج بردند و سختی کشیدند و بسیار تلاش کردند حزب و جامعۀ روحانیت مبارز لیست واحدی بدهند. مقام معظم رهبری نمایندۀ حزب و پدرم نمایندۀ جامعۀ روحانیت مبارز بودند. جلسات طولانی و مستمری برگزار شدند. روز چهارشنبه آخرین روزی بود که تبلیغات مجاز بود و این دو نهاد تازه سهشنبه شب بود که توانستند لیست مشترکشان را ببندند. مهلت تبلیغات هم تمام شده بود. صبح روز چهارشنبه، روزنامۀ جمهوری اسلامی این لیست را تحت عنوان «ائتلاف بزرگ» چاپ کرد.
عدهای از هر دو لیست حذف شده بودند و طبیعتاً برای آنها دلخوریهایی پیش آمده بود. حتی بعضی از اعضای جامعۀ روحانیت مبارز مصاحبههای تندی را انجام دادند و بسیار به آقاجان بیاحترامی کردند! حتی یکی از آنها که برای خودش هیمنهای داشت و الان دستاش از دنیا کوتاه است، در مصاحبۀ رسمی گفته بود: «اگر آقای شاهآبادی یک بار دیگر چنین کاری بکند، او را از جامعۀ روحانیت بیرون میاندازیم!»
خلاصه اینکه هجمههای زیادی متوجه متوجه پدر صورت گرفت، ولی ایشان خوشحال بودند که جلوی تفرقه را در حد توان گرفتهاند. واکنش ایشان در برابر هجمهها و توهینها فقط صبر و سکوت بود. وقتی امام در پیام نوروزی روی موضوع وحدت کلمه تکیه کردند، پدر جلوی تلویزیون نشسته بودند و زیر لب گفتند: «میدانم که ته دلتان از من راضی هستید!» ایشان با تلاش برای تشکیل ائتلاف بزرگ، به سهم خود اجازه نداده بودند که شیرازۀ نیروهای اصیل انقلاب از هم بگسلد.
راوی: حمید شاه آبادی
نظرات